A jojoba olaj bőrre és hajra gyakorolt jótékony hatása 17 pontban

A jojoba olaj bőrre és hajra gyakorolt jótékony hatása 17 pontban

A jojoba olaj felhasználása

A jojoba olajat sokféle módon fel lehet használni – magában vagy más illóolajokkal kombinálva, hogy még hatásosabb legyen. Ez a növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel hidratáló és bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Sokoldalúsága miatt nélkülözhetetlen része lett a hajápoló termékeknek, ezenkívül széles körben hasznosítják a kozmetikai és bőrápoló termékek terén. Kiváló állapotban tartja a bőrt és a hajat, mivel folyamatosan hidratálja azokat.

A jojoba növény (tudományos nevén Simmondsia Chinensis) egy sivatagi bokor, amely Arizona, Mexikó és Kalifornia száraz területein nő. Először folyékony viaszos formában nyerik ki a növényből, majd később színtelen és szagtalan jojoba olajjá finomítják.

A jojoba olaj nagyon hasonló a faggyúhoz, ami egy, az emberi szervezet által kiválasztott kenőanyag a bőrön és a hajon. Ez az olaj faggyú pótlásként használható, ha kevesebb a faggyútermelés. Akkor is használható azonban, ha túlzott mértékű a faggyúkiválasztódás, mivel eltávolítja a felesleges faggyút és koszt a hajról. Antibakteriális, gyulladásgátló, természetes és pattanáseltávolító hatású olaj. Nem csak a hajra, de az arcra és az egész szervezetre jó hatással van.

A jojoba olaj bőrre gyakorolt jótékony hatása

A jojoba olajat kozmetikai szerként is hatékonyan lehet használni. A szépségápoló termékekben (mint például a testápoló és a hidratálókrém) a jojoba olaj az egyik legnagyobb mértékben használt természetes alapanyag.

  •  A jojoba olaj számos biológiai és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nem csak egészségessé teszik a bőrt, de természetes módon ragyogóvá is teszik azt.
    •    Az olaj felveszi a harcot a ráncokkal és a narancsbőrrel.
    •    Hatékonyan kezelhetőek vele az olyan problémás bőrbetegségek, mint az ekcéma és a pikkelysömör.
    •    A jojoba olaj nyugtatja az irritált bőrt és növeli a kollagén természetes előállítását.
    •    Ezenkívül hatékony védelmet nyújt a nap sugarai ellen és felveszi a harcot az öregedés olyan jeleivel, mint a ráncok.

  1. Hidratál:

A jojoba olaj nagy mennyiségben tartalmaz keramidokat, amelyek betakarják a bőrsejteket, ezáltal a hidratálás szabályozásáért felelősek. Az olaj gyorsan felszívódik a bőrben és nem marad tőle olajos a bőr. Erős védőréteget képez a bőrön, így véd a dehidratáltság , valamint az allergének és a porszennyezés ellen. Puhítja a száraz bőrt, illetve visszaállítja a bőr egészséges állapotát.

A jojoba olajjal természetes módon kezelhető az ekcéma, amely a hidratálság hiánya miatt jön létre. Az olaj gyulladásgátló tulajdonságai csökkentik a szárazság és egyéb bőrproblémák (mint például a rézkiütés) okozta pirosságot. A jojoba olaj a zsíros bőrre is jó hatással van. Nem segíti a pattanások kialakulását, így habár olajnak minősül, nem tömíti el a pórusokat. A jojoba olaj meggátolja, hogy minél több faggyú termelődjön magától, és kiegyensúlyozza a faggyútermelést. Ezáltal a bőr rugalmas és megfelelően hidratált marad.

  1. Ráncok ellen:

A bőrt nem csak hidratálja és feszesíti, de a jojoba olaj hatékonyan csökkenti a ráncok megjelenését is. Gazdag E-vitaminban, amely fontos anyag a szabadgyökök elpusztítása szempontjából, amelyek a bőr öregedéséért felelősek.

A jojoba olaj rendszeres használatával akár 25%-kal is csökkenthetőek a ráncok. Akkor a leghatékonyabb, ha arclemosóként vagy hidratáló krémként használják, tehát bizonyítottan az olaj közvetlen külső használatával lehet a legjobb eredményeket elérni. A jojoba olajban található linolénsav és antioxidánsok pedig segítik a bőrsejtek regenerációját.

  1. Pattanások kezelése:

Az eltömődött pórusok gyakran vezetnek a pattanások és mitesszerek kialakulásához. Ez nem csak a tizenévesek leggyakoribb problémája, de a felnőtteké is. Sokféle kozmetikai szer úgy reklámozza magát, hogy a benne található állati zsírnak köszönhetően csökkentik a pattanásokat, de igazából csak rosszabbá teszik a helyzetet.

A jojoba olaj fertőtlenítő hatású, ezért hatékonyan kezelhetőek vele a pattanások. Megállítja a pattanások zsírtermelését, így segít a pattanások eltüntetésében. A jojoba olaj megtisztítja az érintett bőrterületeket és az eltömődött pórusokat, valamint nem hagy hátra sebhelyeket, ezáltal elhalványítja a szépséghibákat. Hosszan tartó használatával az olaj összehúzza a pórusokat és szabályozza a faggyútermelést, így megakadályozza, hogy a pattanások újra megjelenjenek.

  1. Gyulladásgátló hatású:

Gyulladásgátló hatásai miatt a jojoba olaj csökkenti a bőr gyulladását és hatékonyan elpusztítja a bőrön található baktériumokat. Gyulladásgátló hatásainak köszönhetően számos bőrprobléma kezelhető vele, mint például az ekcéma és pikkelysömör, amikor a bőr gyulladt és sebes. Az olaj kiválóan hat a bőrre és hatékonyan gyógyítja a sebeket, vágásokat és olyan kisebb fertőzéseket, mint a napégés, herpesz és szemölcs. A jojoba olaj csökkenti a fájdalmas duzzadást és a pirosságot, amely gyakran a sérüléssel együtt jár. Az olajat ezen kívül ajakbalzsamként is használhatja, mivel az ajkak puhák és hidratáltak lesznek tőle.

  1. Arctisztító:

A jojoba olaj kitűnő tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért sminklemosóként és arctisztítóként is használható. Áztasson be egy vattakorongot jojoba olajba, és dörzsölje át vele az arcát és az ajkait. A maradék olajat távolítsa el az arcáról egy nedves vattakoronggal. Az olaj azonnal segít megszabadulni a sminktől, illetve a szempillafestéktől is, viszont nem okoz szem irritációt.

Mivel a szem környéke nagyon érzékeny, bizonyosodjon meg róla, hogy nagy óvatossággal viszi fel az olajat, és nem dörzsöli be durván. Mártsa a vattakorongot az olajba, és közvetlenül a szempillákra vigye fel. Az olaj rendszeres használatától a szempillák gyönyörűbbek lesznek.

  1. Testápoló olaj:

A jojoba olajat nem csak az arcon, de az egész testen is használni lehet fürdés előtt. Megfelelően hidratálja a testet, ezért nyugodtan elhagyhatja a fürdés utáni testápoló használatát. Mivel könnyen és gyorsan felszívódik a bőrbe, ezért serkenti a vérkeringést is, így a bőr ragyogóbb lesz tőle. Ha szeretné, masszázsolajként is használhatja. Kellemes illata és zsírmentes textúrája miatt nyugtató hatású. Ha szeretné, fürdés után is használhatja – ilyenkor rögtön fürdés után vigye fel az olajat, amíg a bőr nedves. Így magába szívja a nedvességet a bőr, és puha, valamint sima marad.

  1. Lábápolás:

A jojoba olaj rendszeres használatával meggátolható a repedezett sarkak kialakulása. Ha szeretné, hogy a sarkai simák maradjanak, intenzív lábápolásként vigyen fel olajat a lábára és húzzon rá zoknit. Hagyja fent egy órán át, így a lába gyönyörűen sima és puha lesz.

A jojoba olaj hajra gyakorolt jótékony hatása

A haj gyakran van kitéve rendszeres alakításnak és melegnek. Minden alkalommal, amikor befesti a haját, a hajtövek erős kémiai vegyszereknek vannak kitéve, amelyek hosszú távon károsítják a hajat. A vegyszerekkel tele lévő samponok, kondicionálók, gélek és spray-k a hajat szárazzá, töredezetté és károsodottá teszik. Már az egyszerű hajszárítóval való szárítás, vagy a haj összegumizása is károsíthatja a hajat és megtörheti a hajszálakat.
Ha szeretné elhárítani az ilyen hajápoló termékek okozta károkat, akkor a mély kondicionálás érdekében válassza a természetes és egészséges jojoba olajat.

  •  A jojoba olajjal rendkívül hatékonyan kezelhető a száraz és károsodott haj, valamint az olyan hajproblémák, mint a hajhullás, korpásodás és zsíros haj.
    •    A jojoba olaj természetes módon egyensúlyozza ki a hajat.
    •    Az olaj mindenféle hajtípusra jó, különösen arra, amelyik száraz és károsodott, valamint a hajvégek töredezettek.
    •    Az olaj nem zsíros állagú és felépítésben nagyon hasonlít a haj faggyújához.
    •    Az olaj segít abban, hogy a haj könnyen kifésülhető legyen.
    •    A jojoba olajtól a haj hidratált marad és megtartja a hosszúságát.
  1. Fejbőr tisztító:

Fejbőr tisztítóként a jojoba olaj eltünteti az összegyűlt faggyút és megtisztítja az eltömődött pórusokat, így csökkenthető a hajhullás és a haj töredezettsége. Antibakteriális és gyulladásgátló hatásai segítségével a fejbőr tiszta és egészséges marad. Kiváló oldódást segítő vegyületei miatt eltávolítja a ragacsos anyagokat a hajról. Így a jojoba olajtól a haj tiszta és rugalmas lesz. Hámosító hatásai miatt pedig a haj fényes marad és a haj természetes színe is szebb lesz.

  1. Ragyogó haj:

A jojoba olaj kiváló szérum, mivel egészségesen ragyogóvá teszi a hajat. Kitűnő hatással van a száraz hajra, csak vigye fel a hajára az olajat – pár csepp visszaállítja a haj hidratáltságát, míg egy kicsit több olajtól a haj szép fényes lesz. Ha szeretné, a hajvégeket is bekenheti az olajjal, mivel az olaj lágyítja a haj felhámát, így szebbé teszi a száraz, göndör és fakó hajat. Az olaj visszaállítja a hajhagymák természetes hidratáltságát, valamint ragyogóvá és fényessé teszi a hajat, viszont minimalizálja a vegyszerek és szennyeződések okozta károkat.

  1. Hajnövekedés:

A jojoba olaj használatával a hajnövekedés is kiválóan felgyorsítható. A haj faggyút vagy zsírt választ ki azért, hogy hidratált maradjon. Sokszor a felesleges faggyú, amit a mirigyek választanak ki, eltömíti a hajhagymákat. Ez hajhulláshoz és a haj töredezéséhez vezethet. Ezenkívül a haj növekedésének gyorsasága is visszaesik az eltömődött hajhagymák miatt.

A jojoba olaj megakadályozza és megállítja a hajhullást, valamint az hajszálak elvékonyodását, amelyek az eltömődött hajhagymák miatt alakulnak ki. Feloldja és megtisztítja a fejbőrt, valamint elősegíti az új hajsejtek létrejöttét, amelyektől a haj nőni kezd. A jojoba olajat a sampon használata előtt használhatja forró olajos kezelésekhez is, így serkentheti a hajnövekedést. A jojoba olajos masszázzsal a fejbőrben serken a vérkeringés, így gyorsan stimulálható a haj növekedése.

  1. Kondicionáló:

Azok, akiket zavar a fakó és göndör hajuk, használjanak jojoba olajat, mivel az egészségesebbé és szebbé teszi a hajat. A jojoba mind hajolajként, mind hajkondicionálóként használható. Masszírozza az olajat a fejbőrébe és a hajába, és szenteljen különös figyelmet a hajvégeknek is. Az olajban található proteinektől és ásványi anyagoktól a haj puha és fényes lesz, mivel az olaj természetes kondicionálóként hat. Hidratálja a haj gyökereit és megerősíti őket a várható károkkal szemben. Az olaj kondicionálja a hajat és megakadályozza, hogy az töredezetté és fakóvá váljon, ha káros környezeti hatásoknak lesz kitéve.

Ha a haja nagyon száraz, adjon egy teáskanál jojoba olajat a rendszeresen használt hajkondicionálójához, és alaposan vigye fel a hajára. Hagyja fent 5 percig, majd mossa meg a haját. Néhány csepp olajat a nedves hajára is felvihet, ami ugyanúgy kondicionálóként hat. Ha néhány csepp olajat a tenyerébe cseppent, és azzal átfutja a száraz haját, a haja sokkal kezelhetőbb lesz.

  1. Száraz fejbőr:

A jojoba olaj kiválóan hidratálja a fejbőrt. A száraz fejbőrt gyakran összekeverik a korpásodással, mivel a bőr hámlik, feszül és nagyon viszket. A jojoba olaj egészen a pórusokig mélyéig hidratálja a bőrt, és nem párolog el. Ezáltal mélyen és hosszan tartóan hidratál, valamint kiegyensúlyozza a fejbőr pH szintjét, valamint elősegíti az egészséges fejbőr antibakteriális tulajdonságainak kialakítását. Kifejezetten nyugtatja azok fejbőrét, akik korpásodással, száraz fejbőrrel és fejbőrön kialakult pikkelysömörrel küzdenek. Az olaj megfelelően hidratálja a fejbőrt és egészen a gyökerektől erősíti meg a hajat.

  1. Zsíros haj:

A legtöbb boltokban megvásárolható termék olajos fejbőrre végül teljesen kiszárítja a hajat. A sampon használata aztán tovább rontja a problémát, mivel a haj fakó és egészségtelen kinézetű lesz tőle. A jojoba olaj azonban segít a faggyúkiválasztás szabályozásában, így megtisztítja az eltömődött pórusokat és kiegyensúlyozza a haj faggyútermelését.

A jojoba olaj egyéb jótékony hatásai:

  1. Naponta vigyen fel jojoba olajat a durva, száraz körömágyra és körmökre, így azok hamarosan puhák és szépek lesznek.
  2. Kis mennyiségben vigyen fel jojoba olajat a térdére, sarkára és tenyerére, így meggátolhatja a lebarnulást.
  3. A festett hajúak vigyenek fel a hajukra jojoba olajat úszás előtt. Ezzel meggátolják, hogy a káros vegyszerek kiszívják a haj színét.
  4. Borotválás előtt használjon jojoba olajat. Ezzel nem csak meggátolhatja a kiütések létrejöttét, de a bőr puha is lesz az olajtól. Közvetlenül borotválkozás után vigye fel a bőrre, így az olaj nyugtatja és hidratálja a bőrt.

    DR. TIHANYI LÁSZLÓ 2014. DEC. 3. 15:54
    https://drtihanyi.com

Ha Önt is meggyőzte a JOJOBA olaj jótékony hatása, próbálja ki a Hempyend JOJOBA + 230mg CBD bőr és hajápoló olajunkat ! A termék megtalálható a Hempyend Bőrápolás termékoldalunkon !